Zsebeháza

Zsebeháza Győr-Moson-Sopron megyében, Csornától 18 km-re fekvő település. Lakossága 139 fő. Az elmúlt években számos, a településen felnövő fiatal választotta községünket családalapítás céljából.

Az Önkormányzat szívügye, hogy minél több fiatalt tartson a községben. Anyagi kereteink szűkösek, de mindent megteszünk, hogy ez az apró, ámde szerethető kis falu vonzó legyen az ide látogatók számára. A falu méretéhez képest sok zöldterülettel rendelkezik, köszönhetően az Önkormányzat által megvalósított tujásításnak, a falu közepén elhelyezkedő „füzesnek", valamint eu szabvány játszóterének.A faluba érkező idegenek szerint Zsebeháza a „nyugalom szigete", mindenki szívesen tér vissza hozzánk. A településen élő lakosság nagy odafigyeléssel gondozza portáit, virágait, ebben nyújtott idén segítséget az önkormányzat minden jelentkező számára.

Minden évben megrendezésre kerül községünkben a falunap, melyen a legszebb portákat díjazásban részesítjük. A községben hamarosan kültéri padok kerülnek elhelyezésre.

A falun végigsétálva megtekinthetik az imaház falán elhelyezkedő I. világháborús emléktáblát, a falu közepén lévő II. világháborús emlékparkot, és a napokban felújított haranglábat.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább