Zalaszentgrót

Zalaszentgrót Várossá nyilvánításának 30. évfordulójára a városvezetés úgy döntött, hogy a város zöldfelületeit megújítja. A cél megfogalmazása után a feladatokat szakaszokra bontotta. 2014 tavaszán kertészmérnököt bízott meg ennek összehangolására.

Elsőként a zöldfelületek felmérése és intenzitási zónákra osztása, majd a fejlesztési tervek kialakítása volt feladat.

A koncepció: új szemlélet, megújult arculat, fiatalos, lendületes városkép.

A fasor megújítás a következő állomása lesz a zöldfelületek megújításának.Egy elnyert pályázat keretében 2014-ben egy Közösségi kert megvalósítása megvalósítandó feladat, mely óvodások, iskolások bevonását, környezettudatos nevelését segíti.

A 2014-es évben is kiírásra kerül a Virágos Zalaszentgrót pályázat magánkert tulajdonosok, üzlettulajdonosok és intézmények, társasházak részére.

Turisztikai vonzerőnket erősítve 5 éve civil kezdeményezésre, a Zala-folyó védelmére szerveződött a „PuszikaOszika" mozgalom, ami mára fesztivállá nőtte ki magát. Erősíti ez is a város népszerűsítését, idegenforgalmi vonzerejét, a Termál-fürdő a Zalai Borút, a Kastélypark és még sok más látnivaló mellett.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább