Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy kedvelt üdülőfalu a Balaton északi partján. Valaha szőlő- és zöldségtermelő hegyközség volt, ma már kellemes pihenést nyújtó üdülőhelyként mutatkozhat be Önöknek, ahol változatos időtöltésre, kikapcsolódásra nyílik lehetősége az ide látogatóknak és az itt lakóknak egyaránt. A Keszthelyi hegység déli lankái, az erdő és a tó közelsége kellemes klímát biztosít.

A község életének meghatározó eleme a turizmus, lakói vendégszeretetükkel az ide látogatók fogadására, szórakoztatására rendezkedtek be.  A hazai és külföldi fiatalok és fiatal családok körében a Vonyarcvashegyi Lidó Strand évről évre  - a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően - rendkívüli népszerűségnek örvend. A hét hektárnyi zöld területen a támogatás segítségével öntözőrendszer kialakítására is sor került, valamint befejeződött a játszóterek felújítása és újonnan való felépítése. A jelenkor igényeit kielégítendő, a szolgáltatások színvonalát tovább emeli a kiépült ingyenes wifi hálózat is. A Bakonyerdő Zrt.-vel közös vállalkozás, a Cseri-völgyi pihenő újjáépítése is átadásra került, megalapozva az ökoturizmus fenntarthatóságát.

Festetics Helikon Taverna Múzeumban egyedülálló interaktív kiállítótérben a kiállítás gerincét a szőlőtermesztéshez és borkészítéshez kapcsolódó néprajzi tárgyak képezik, melyet páratlan panoráma egészít ki. A kiállítás digitális tartalmai 4 érintőképernyőn kerültek elhelyezésre, külön képernyőn régi fényképek láthatók 3dimenzióban.

A község a Balatont a Keszthelyi-hegységgel összekötő lankás déli dombokra épült. A faluban és környékén szívesen sétálgatnak a vendégek, érdemes megtekinteni a  vashegyi barokk templomot, a Szent Kereszt-temetőkápolnát, a már említett Szent Mihály-dombot és az onnan nyíló panorámát, a Balatoni Halászok parkját, a Millenniumi Parkot, de nem szabad kihagyni egy kisebb túra erejéig a közeli kilátókat sem. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább