Székesfehérvár és Gyula: városszépítési tapasztalatcsere
Székesfehérvári szakemberek az Entente Florale Europe versenyen elért arany minősítés kapcsán látogattak el Gyulára városszépítési tapasztalatcsere céljából - írta meg a Gyulai Hírlap április végén.

Székesfehérvár városgondnokságának vezetősége, kertészek, mérnökök és turisztikai szakemberek az Entente Florale Europe versenyen elért arany minősítés kapcsán látogattak el Gyulára április 24-én. A találkozó szakmai megbeszéléssel indult a gyulai városháza ovális termében, majd az ebédet követően a város pontjait járták sorra.

A székesfehérváriakat Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző, Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész, Hajnal Edit városmarketing-referens, Béres István városi főépítész és Bányai György, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. üzemvezető-helyettese fogadta - írja a dél-alföldi lap. 

A Gyulai Hírlapnak Szászné dr. Várkonyi Adrienn elmondta, a tapasztalatcserén a vendégek megtudhatták, hogyan készült fel Gyula város a megmérettetésekre, és milyen tapasztalatokat szereztek a verseny során. A főkertész kifejtette, mindenekelőtt érdemes ismertetni a magyar és az európai verseny közötti különbséget.

"Amikor Gyula város megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt, akkor még a parkok állapota és a virágok mennyisége volt a mérvadó, ám a nemzetközi versenyben szélesebb körű szempontok alapján döntenek: fontos a környezetvédelem, a városfejlesztés, a vízgazdálkodás, és a beruházásokról, turizmusról is be kell számolni. Az Entente Florale Europe versenyen akkor lehet érvényesülni, ha van egy elkötelezett városvezetés illetve vállalati vezetés, valamint aktív civil közösség, és mindezek összefognak a cél érdekében" – hangsúlyozta Szászné dr. Várkonyi Adrienn.

A delegáció vezetője, Bozai István, Székesfehérvár városgondnoka kifejtette, Gyula elnyerte az országos virágos városok versenyét és a nemzetközi megmérettetésben is aranyérmet szerzett. Székesfehérvár 1996-ban már elnyerte a címet, ám idén újra megpróbálnak ringbe szállni a rangos elismerésért.

"Azért jöttünk, hogy meghallgassuk a tapasztalatokat, hogyan nyerhetnénk a magyar versenyben, majd hogyan tudnánk nemzetközi szinten is arany minősítést szerezni. Minden város üzemeltetését elsősorban a városlakókért végzi, nem pedig egy versenyért. Székesfehérvár is a dinamikus fejlődés útján áll, úgyhogy a találkozó célja legfőképpen az, hogy ellessük, miként tudnánk legjobban bemutatni azt a munkát, amelyet Székesfehérvár fejlesztéséért végzünk" – mondta a városgondnok, végül hozzátette: "Gyula egy nagyon szép, rendezett, jól gondozott város, amelyen látszik, hogy van gazdája, ezért biztos benne, hogy hasznosan telik a nap."

Forrás: Gyulai Hírlap

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább