Várda

Várda egy 500 fős kulturált szerethető kisközség Somogyban. 2003 óta vesz részt a „Virágos Magyarországért" versenyben. A szerevezők 2004-től folyamatosan elismerték a virágos, rendezett faluképet.

Évről-évre fejlődünk, növekszik a virágágyások száma, megújulnak a középületek és új lendületet kapott a portaszépítő verseny is. Időközben turisztikai célponttá vált Várda. Látogatható Szász Endre egykori kúriája, a felbecsülhetetlen műkincsek és festmények mellett, további kuriózum az ország egyetlen állandó origami kiállítása, a „Madárbarát települési" címmel járó szobrok, madárbarát mintakert és a napokban átadott Bio-gáz üzem is.

Új utcabútorok, egyedi buszvárók, egységes hídperemek épülnek folyamatosan és további faszobrokkal is gyarapodott településünk. A falu közterületi virágosítását továbbra is a lakosság és a Várdára látogatók körében értékesített virágjegyekből (200,-Ft/db, https://www.facebook.com/Vardakozseg/photos_albums) teremtjük elő. A STARTközmunkának köszönhetően a zöldterületeket, útszéleket folyamatosan kaszáljuk.

A gondozott, virágos, falukép egyöntetű elismerést vált ki az ország minden szegletéből Várdára látogatókból.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább