Újbuda

A parkfenntartást 1.200.000 m2 területen végzünk, egész évben ütemterv szerint.

Tavaly megkezdtük a zöldhulladék, ágak és gallyak aprítékolását. Ez hatékonyabb a konténeres elszállításnál, mert komposztálható a végtermék.A Bikás Park a fejlesztést követően a lakosok szabadidő eltöltésében minőségi javulást hoz.Az úthálózat felújítása megvalósult, parki eszközök kihelyezése és növények telepítése megtörtént.A Hivatal épületein 3 ütemben napelemek kerültek felszerelésre.A nevelési és oktatási intézményeinkben egységes környezeti nevelési koncepciót dolgoztunk ki. Jelenleg 9 ökoiskolánk és 9 zöld óvodánk van.

Az "Ültessünk Együtt Zöld Újbudáért" pályázat során a lakók vállalják, hogy gondozzák az ültetett növényeket, így 36 fa és 160 cserje, összességében 409 db fa és 13 447 db cserje került elültetésre.Virágosztás során tavasszal muskátli, ősszel árvácska került kiosztásra, összességében 10.000 és 30.000 tő.

Őrmezőn hoztunk létre egy közösségi kertet. A kertművelés közösségformáló hatása érvényesül. Idén épül a második kert Kelenföldön.Ökoturisztikai fejlesztésként tanösvényt építettünk a Kamaraerdőn, amely interaktív táblákon mutatja be a természeti értékeket.

A környezetvédelmi fejlesztési elképzeléseket 5 éves programban foglaltuk össze. Évente részletes intézkedési terv készül, amihez fedezetet a környezetvédelmi alap biztosítja. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább