Újabb magyar siker az európai virágosítási versenyben
Újabb magyar siker az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében: a város kategóriában indult Szombathely és a falu kategóriában Magyarországot képviselő Gelse egyaránt ezüstérmesek lettek.

Gelse ezen túl még megkapta a két különdíjak egyikét is az oktatási intézmények környezetének magas színvonaláért és az iskolában folyó környezettudatos nevelés eredményeiért.
Az európai díjkiosztó verseny színhelye Wales fővárosa, Cardiff volt. A város 2008-ban arany fokozatot ért el az európai versenyben, az ünnepségen háromszáz küldött vett részt, 11 európai ország, 22 településéből.
A verseny nagy kihívást jelentett a részvevőnek, hiszen a minden egyes települést felkereső nemzetközi zsűri nem csak a környezetszépítés, hanem a környezetvédelem, a környezettudatos oktatás, a fenntartható fejlődés szempontjainak érvényesítését, a településfejlesztési terveket is vizsgálta. A bírálati szempontok között szerepelt az épített és természeti örökség megóvása, a település tisztasága, beleértve a gyommentességet, de a falfirka mentességet is.
Magyarország 1990-től, a közép-európai térségből elsőként vesz részt az európai versenyben, eddig öt arany, 15 ezüst, 10 bronz és 10 Európa-díjat mondhat magáénak.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább