Türje

Türje község Zala megye észak-keleti részén található három megye találkozásánál. A Zalaszentgróti Járás második legnagyobb települése. A település több mint 800 éves múlttal rendelkezik, hagyományosan egy mezőgazdasági település. Közigazgatási területe 3824 ha. A község lakosság száma 1648 fő.

A falu fő nevezetessége a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom és Rendház. A rendház jelenleg idősek ápoló és gondozó otthonaként működik a KOLPING fenntartásában. A mellette lévő műemlék templom egy késő román kori kőtemplom talán a legépebb, mely a jelenlegi állapotában fennmaradt Magyarországon.

A település központjában található a közös hivatal, az általános iskola, az óvoda, a művelődési ház és könyvtár, a háziorvosi rendelő, a gyógyszertár épülete és még számos kisebb kereskedelmi üzlet.

Az önkormányzat a település fejlődése érdekében számos programot indított el, épületek felújítását, parkosítást, utcabútorok, információs táblák kihelyezését, önkormányzati és egyházi szobrok és környezetük rendbetételét kezdeményezte. A virágosítás érdekében melegágyi palántanevelésbe kezdett.

Az egységes településkép kialakítását szem előtt tartva a helyi szervezetekkel és a lakossággal együtt dolgozva törekszik a település hírnevének öregbítésére.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább