Tiszakécske

 

 

Tiszakécske, a Tisza egyik legnagyobb és legszebb kanyarulatában fekszik, amely számos természeti kincset rejt. A települést 22,5 km hosszan határolja a folyó, ahol a leglátványosabb esemény minden év júniusában a „Tiszavirágzás".

A Tisza-parton 300 m hosszan homokos szabad strand működik, szolgáltató és vendéglátó egységekkel, amely minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt.

A természetes lefűződéssel, mintegy 200 évvel ezelőtt keletkezett, közel 100 hektáros holtág, igen gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont. Jelenleg a Holt-Tisza nagyobb részét a helyi horgászegyesület hasznosítja, amely nagy gondot fordít a terület növényekkel való beültetésére.

A városban két magán kézben lévő termálfürdő is található. A nemzetközi hírű Tisza-parti Termálfürdő és a szezonálisan nyitva tartó Kerekdombi Termálfürdő.

Természeti értékeink védelme mellett, egész évben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy településünk természet adta növényein túl, a város minden szegletét tovább színesítsük virágokkal, ezzel is segítve azt, hogy vidámabbá és szebbé tegyük környezetünket.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább