Timár
Timár Község Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye nyugati részén, a Tisza-Bodrog találkozásától, Tokajtól északra, a Tisza bal partján fekszik. Nyíregyháza a megyeszékhely 35 km-re van.
 
Az első írásos emlék 1067-ből való, melyben a szabolcsi vár birtokaként tartották számon. Foglalkozásnév eredetű elnevezése arra utal, hogy királyi várnépek lakóhelye volt, a király tímárai, és a várispánság szolganépei lakták.
 
A görög katolikus templomot késő barokk stílusban 1795-ben Szűz Mária tiszteletére emelték. Nagyon szép a templomszentélyt a templomhajótól elválasztó ikonosztáza.
 
Timár és a Borsod megyei Zalkod község között kompátkelőhely üzemel. A Tisza és a holtágai horgászatra alkalmasak. Ez a terület a magányra, csendre és pihenésre vágyók kedvelt helye. Nyáron a Tisza -parti büfében meleg ételt is lehet vásárolni, mely a Tiszatúra résztvevőinek kedvelt kikötő-és pihenőhelye.
 
A település infrastruktúrája teljesen kiépült. Orvosi rendelő, gyógyszertár, posta és több élelmiszerbolt biztosítja az ellátást.
 
A község vezetése elkötelezett a környezettudatosság mellett. Több mint 10 évvel ezelőtt minden család kedvezményesen 120 l-es hulladékgyűjtő edényt kapott, a gyűjtőszigeteken pedig lehetőség van a szelektív hulladék elhelyezésére.
 
24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább