Kora téli teendők a kertben
Az idei ősz bizony elég hosszú volt és télelő is barátságos. Igaz, ez nem kedvez a cseppfertőzéssel terjedő megbetegedéseknek, de ideális alkalom arra, hogy kertünkben minden munkálatot elvégezzünk, vagy elvégeztessünk.

Mivel a december eleje is elég kegyesnek ígérkezik - legalábbis a meteorológusok szerint - érdemes még kertünkben különféle burkolatokat elhelyezni a megunt járdák helyére, de szerintünk belefér még egy öntözőrendszer telepítése is. 

Kertünk fontos díszei lehetnek a sziklakertek is. Ezek megépítése komoly feladat, de az idén még ez is megvalósítható. A sziklakertek fő alkotóit, a különféle színű és formájú sziklákat folyamatosan lehet kapni és a szükséges növények is beszerezhetőek. 

A növények és gyep tápanyagutánpótlásával sem késtünk még el. Ellenkezőleg: ez a legideálisabb időszak - tekintettel az időjárás kegyességére - az igazi csapadékos időszak csak december közepe táján ér el minket. Ezért a kiszórt tápanyagok bemosódhatnak a talajba, a növények gyökérzetéhez.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább