Kora téli teendők a kertben
Az idei ősz bizony elég hosszú volt és télelő is barátságos. Igaz, ez nem kedvez a cseppfertőzéssel terjedő megbetegedéseknek, de ideális alkalom arra, hogy kertünkben minden munkálatot elvégezzünk, vagy elvégeztessünk.

Mivel a december eleje is elég kegyesnek ígérkezik - legalábbis a meteorológusok szerint - érdemes még kertünkben különféle burkolatokat elhelyezni a megunt járdák helyére, de szerintünk belefér még egy öntözőrendszer telepítése is. 

Kertünk fontos díszei lehetnek a sziklakertek is. Ezek megépítése komoly feladat, de az idén még ez is megvalósítható. A sziklakertek fő alkotóit, a különféle színű és formájú sziklákat folyamatosan lehet kapni és a szükséges növények is beszerezhetőek. 

A növények és gyep tápanyagutánpótlásával sem késtünk még el. Ellenkezőleg: ez a legideálisabb időszak - tekintettel az időjárás kegyességére - az igazi csapadékos időszak csak december közepe táján ér el minket. Ezért a kiszórt tápanyagok bemosódhatnak a talajba, a növények gyökérzetéhez.

2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább