Tata

Tata, a Dunántúl északi részén, Budapesttől 60 km-re, az M1-es autópálya mellett fekszik a Gerecse hegység nyugati lábánál. Tiszta forrásaival, hatalmas tavaival méltán vívta ki magának az „Vizek Városa" címet. Két jelentősebb tava a Cseke-tó és az Öreg-tó, melynek partján Zsigmond király által épített reneszánsz vár áll.

A város barokkos jellege az Esterházy család több mint 200 éves uralma alatt alakult ki. Főbb látnivalók közé sorolható az Angolkert, az Esterházy-kastély, a vár, a Pálma ház, a Harangláb, a Kálvária-kápolna és a Fényes Fürdő.Tata kedvező földrajzi adottságai, természeti kincsei megfelelő helyszínül szolgának a különböző fesztiválok, nagy rendezvények számára, mint a Tatai Sokadalom, a Víz Zene Virág fesztivál, a Barokk fesztivál, az Öreg-tavi Nagy Halászat és egy rangos természetvédelmi rendezvény a Vadlúd Sokadalom.2010-ben Tata lett a biodiverzitás magyar fővárosa, 2013-ban pedig elnyerte az Európa Tanács Európa Díját a nemzetközi kapcsolatok elismeréseként.

Jelenleg a közel 150 éves Angolkert felújítása zajlik, amelyben a növényvilág, a vízi és az épített környezet egyaránt megújulhat, méltó körülményeket teremtve Magyarország első angol típusú kertjének.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább