Tapolca

Tapolcán arra törekszünk, hogy - a helyi igények teljesítése mellett - a városba látogató, és remélhetőleg visszatérő vendégeknek is maradandó élményeket nyújtsunk.

A városközpontban, a Tóparton, a belvárosi díszparkokban, az emlékhelyek és a városi intézmények környékén az előző évek színvonalát elérő egynyári virágosítást terveztünk, ősztől több helyszínen évelő virágágyások, cserjés és örökzöld növényfelületek kialakításával. A kevésbé frekventált és nehezen gondozható zöldterületeken az idei évben már nem alakítunk ki virágágyásokat. 

Egész évben részt veszünk a közmunka programban, és ennek keretében oldjuk meg a kevésbé frekventált zöldfelületek, fák és cserjék gondozását, szükség szerinti pótlását.

A városlakókat minden évben virágföld és virágpalánták kiosztásával igyekszünk ösztönözni környezetük szebbé tételére.

Minden évben meghirdetjük a „Virágos Tapolcáért" mozgalmat, melynek célja a lakosság, közösségek, vállalkozások, civil szervezetek részvétele a város szebbé tételében, virágosításában. A legeredményesebb résztvevőket az augusztus 20-i ünnepségek keretében díjazzuk.

A „Mobilitási hét" keretében minden évben fát ültetünk. A fákat az ültetésben részt vevők örökbe is fogadhatják.

 „Zöld" oktatási intézményeinkben arra nevelik a diákoknak, hogy a mindennapok során hogyan tudják védeni a környezetet.

Befejeződött „a tapolcai belváros értékmegőrző rehabilitációja" című projektünk, melynek során megújultak a városközponti intézmények, a belvárosi udvarok, a Malom-tó környéke, és patakparti sétányt alakítottunk ki. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább