Szombathely

Szombathely, a 2000 éves város Vas megye székhelye. A 80.000 lelket számláló település a római korig visszanyúló gazdag történelmi kultúrával és páratlan természeti értékkel rendelkezik.

2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért címet. A város vezetése és lakossága azóta is fontosnak tartja, hogy egyre több virágos terület létesüljön. Ezt bizonyítja a Kámoni Arborétum folyamatos fejlődése, ahol az ország legnagyobb rhododendron, azálea és fenyőgyűjteménye található. Minden évszakban virágzó élménnyel gazdagodhatnak az érdeklődők. Tavasszal a hóvirágok, tőzikék, nyáron a hortenziák, az ősszel a színes fák, télen pedig az örökzöldek csodálhatók meg.

A város virágokhoz kapcsolódó rendezvényekben is bővelkedik.

Tavaszköszöntő program Herényben a virág – és növénykiállítás, ahol egynyári, kétnyári, évelő növények, fenyőfélék, díszfák, bonsaiok kápráztatják el a hazai és külföldi érdeklődőket.

A környezetvédelmet és a családi élet fontosságát szem előtt tartva a Szent István parkban minden évben a Születés Hetének alkalmából a családok fát ültethetnek, melyre gyermekeik nevét helyezhetik el. Így a szél viszi hírül az aktuális évben született gyermekek nevét a világba.

Szombathely a virágkötő tehetségek városa. A Savaria Floriadae Nemzetközi Virágkötő versenyen az ifjú tehetségei tudásukkal, míg a virágok csodálatos megjelenésükkel, illatukkal versenyeznek.