Szentpéterszeg

Szentpéterszeg Hajdú-Bihar megyében található, 1170 fős település, Berettyóújfalutól 7 km-re. A rendezett, tiszta falu látnivalói közül kiemelkednek a műemléki védettség alatt álló épületek: az 1790-ben késő barokk stílusban épült református templom, amely előtt IV. Béla király egészalakos köztéri szobra áll, a Tájház, ill. a parasztbarokk stílusban épült gazdag parasztházak.

Kulturális élete élénk, évente megrendezésre kerül a Hurka- és kolbásztöltő Fesztivál, a Tavaszköszöntő Nap, a Szüreti felvonulás, melyek sok érdeklődőt vonzanak. A Faluházban működik az ezüst minősítéssel rendelkező Péterszegi Rozmaring Néptánccsoport, valamint kiállítás található Fekete Borbála festőművész alkotásaiból.Szentpéterszegen számos civil szervezet található, melyek aktívan részt vesznek a falu közösségi életében. A Baráti Kör 2004-ben indította a „Takaros porta" faluszépítő programot, melynek során évente 4 kategóriában díjazzák a portákat.

Kellemes kikapcsolódást nyújt a Horgász-tó, ahol egy jurta és két fedett ülőhelyiség is a pihenni vágyók rendelkezésre áll.2012-ben az új főtér-piactér és szolgáltató épületek karéjában egy szép pihenőparkot hozott létre a Baráti Kör a lakosság és a civil szervezetek aktív tagjainak segítségével.

Az általános iskolások és óvodások, ill. a lakosság bevonásával évről-évre szemétszedési akciót szervez az önkormányzat. Azok számára, akiknek gondot okoz a kapujuk előtti közterület karbantartása, az önkormányzat kedvezményes fűnyírási szolgáltatást nyújt, ezáltal nemcsak az intézmények előtti közterületek vannak folyamatosan nyírva, hanem az idősek előtti porták is.

Településünkről a www.szentpeterszeg.hu oldalon tájékozódhat.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább