Szenna

Ez a kis falu a Zselicség szívében, Kaposvártól 8 km-re található, melyet körbeölel az erdő és a szőlőhegyek hullámzó vonulata.

Nem véletlenül a falusi turizmus paradicsoma, hisz a központjában terül el az Európa Nostra Díjas Falumúzeum, amely hagyományőrző parasztházaival, kazettás templomával teszi egyedivé a község arculatát. A közelben látható új büszkeségünk, a Tulipános Park, ahol az interaktív játszótér, pihenőhely és emlékmű harmóniában van a természettel. Nemcsak az alaprajzon fedezhetők fel a tulipános motívumok, hanem élőben is megcsodálhatjuk a virágok szépségét. Szennán vonul át a „Vadvirág Út", amely a zselici tájegységben található őshonos védett lágyszárú növényfajok közül tizenkettőt örökít meg fatörzsből kifaragva. Vidámsággal telik meg a falu a helyi rendezvények idején: tavasszal Pünkösdi Királyválasztás, nyáron Falunap, ősszel Hurkafesztivál, és még sok színes program várja az idelátogatókat. A község lakói vendégszerető, közvetlen emberek, akik aktívan részt vesznek a közterületek és saját portájuk tisztántartásában, virágok, fák, cserjék ültetésében, és a szelektív hulladékgyűjtésben. Erre a célra külön tárolók vannak kihelyezve a központban, és a helyi iskolában, sőt már az óvodában is tudatosítják a gyerekekkel, hogy mennyire fontos környezetünk védelme.

Célunk évről-évre egyre több magyar nemesítésű virágfajták, örökzöldek, fák, cserjék ültetése. Jó úton járunk, mert egyre több a zöldterület: virágok, ligetek teszik változatosabbá környezetünket. Szeretnénk megmutatni, hogy ez a kis közösség képes összefogni egy szebb, élhetőbb jövőért.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább