Százhalombattán és Lövőn járt az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
2012 júliusában huszonkettedik alkalommal kereste fel az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije Magyarországot. A 2012. évi verseny során hazánkat Százhalombatta képviseli város kategóriában, falu kategóriában pedig Lövő indul. A két település a 2011. évi „Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenyben elnyert első helyezésével vívta ki a jogot Magyarország képviseletére az európai megmérettetésben.

Mint ismeretes, a „Virágos Magyarországért" versenyt a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt projektként kezeli, és szervevezéséhez a társaság továbbra is biztosítja a működési hátteret.

Az Entente Florale Europe elnevezésű verseny Európa legrégibb és legsikeresebb virágosítási mozgalma. 1975-ben indult útjára, és 12 ország, 25 ezer települését, mintegy ötven millió embert képes évente összefogni. A legjobbak közé csak 24 település kerül be, minden tagországból egy város és egy falu. A verseny követelményrendszerében a virágosítás mellett nagy hangsúllyal szerepelnek a környezetvételem, az ökológia, a környezettudatos oktatás, a természeti és épített örökség megőrzése, a korszerű hulladék- és energiagazdálkodás és a tájvédelem szempontjai. A zsűritagok kiemelt figyelmet fordítanak a település tisztaságára, graffiti mentességére. A verseny nagy kihívást jelent minden benevező városnak, illetve falunak, hiszen a mezőny nagyon erős, a résztvevők olyan elismerten magas színvonalú környezeti kultúrával rendelkező országok, mint Nagy-Britannia, Hollandia, Németország, Olaszország, Ausztria, Belgium, de erős versenytárs Csehország, Szlovénia, Írország és Horvátország is.
A versenyben résztvevő országok képviselőiből álló zsűri július 6. és 8. között kereste fel Százhalombattát és Lövőt.
A zsűri elnöke, Inka Truxova (Csehország) összefoglalójában kiemelte, hogy mindkét település messzemenően kivívta a zsűri elismerését. Százhalombattán maga is meglepődött, hogy milyen 'zöld' a város, hogy mennyi mindent tett az önkormányzat és a lakosság azért, hogy Százhalombatta virágos, kellemes, élhető, vonzó település legyen ipari arculatával együtt. A zsűrit különösen meghatotta, hogy a zsűrizés estéjén, az új főtérre a lakosok ezrei jöttek el, kezükben egy szál virággal üdvözölni Európa küldötteit.
A Győr-Moson-Sopron megyében lévő Lövő rendezettségével, magas színvonalú, a tájhoz illeszkedő virágos kiültetéseivel szintén elismerést váltott ki a zsűriből. Itt is nagyra értékelték a közösség összefogását, azt a színes programot, amelyben a falu szinte valamennyi lakosa részt vett.
Az európai verseny díjkiosztó ünnepségére 2012. szeptember 14-én kerül sor a hollandiai Venlooban. Ekkor derül ki, hogy a benevezett települések közül melyek lesznek a legjobbak. Magyarország huszonkét éve vesz részt a versenyben, eddig 7 arany-, 17 ezüst-, 10 bronzérmet és 10 Európa díjat nyert.

2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább