Szarvas

Szarvas Békés megye észak-nyugati részén, Magyarország ötödik legnagyobb állóvize a Körös-holtág partján található.

Szerencsés fekvésű, a napsütés évi összege (1970-2060 óra) elmarad ugyan Szeged környékének kiemelkedő értékétől (2100 óra), de így is meghaladja az országos átlagot. Nyári időszakban az ország egyik legmelegebb, télen leghidegebb területe.

Gazdag természeti, épített kultúrtörténeti értékekben, van történelme, hangulata, vonzereje.

Tavasztól őszig tartó időszakban változatos kulturális és hagyományőrző rendezvényeket tartanak. Kiemelkedik az Amatőr Fogathajtó Verseny, a Körös Napok, az ezüstszőlői Aratónap, a Repülőbarátok Találkozója, a Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok, a Szilvanapok, a Szarvasi Töltöttkáposzta- főző és Kolbászkészítő Verseny. Idénynyitó disznótor.

Késő ősztől tavaszig a Vidám Szarvas Jégpálya 800m²-es területen várja a korcsolyázni vágyókat.

2011. évtől a szabadtéri Szarvasi Vízi Színház előadásait élvezhetik a kultúra kedvelői.

A Körös-Maros Nemzeti Park területegységei közül a Körös-ártér egy részlete Szarvas közigazgatási területén található. Országosan védett terület továbbá a Szarvasi Arborétum és a Szarvasi Történelmi Emlékpark is.

Az Önkormányzat rendelete segítségével óvja a helyi jelentőségű természeti területeket, értékeket, a városkép szempontjából fontos zöldfelületeket.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább