Súr

Súr Komárom-Esztergom megye legdélibb települése, egyaránt határos Fejér és Veszprém megyével. Mintegy 1300 lelket számlál ez a gyönyörű erdei környezetben fekvő község, amelyet tiszta levegője, nyugalma igencsak alkalmassá tesz a pihenésre.

Vadban gazdag erdőségeivel, vadregényes völgyekben elhelyezkedő halastavaival a vadászat, horgászat és természetjárás kedvelőinek egyaránt kedvelt úticélja lehet. A gyalogos turisták jelzett úton csatlakozhatnak Bakonyoszlopnál az országos kék túrához, a kisforgalmú utak kedveznek a kerékpárosoknak.

A községből könnyen elérhetők a Bakony-hegység legszebb túraútvonalai, valamint megtekinthetők a környék olyan nevezetességei, mint Csatka, Zirc, a Cseszneki vár és az Ördög-árok. Érinti a falut a Táncsics-emléktúra útvonala is.A Bakony vadállománya gazdag, lehet vadászni és vadregényes völgyekben elterülő halastavak várják a horgászokat. Ugyanígy nem csalódnak a gombát, erdei vadgyümölcsöt szedni szándékozók sem.

Súr télen a környék sportközpontjává válik: megfelelő hóviszonyok esetén egész nap üzemel a nemrégiben épített, villanyvilágítású, 15%-os lejtésű, mintegy 300 méter hosszú sípálya, ahol kapaszkodós felvonó várja a téli sportok kedvelőit.

A faluban megtekintésre érdemes a későbarokk stílusú katolikus templom az Árpád utcában; 1784-ben építették, homlokzata egy átalakítás után ma klasszicista.A súriak júniusban falunapot, szeptemberben szüreti felvonulást, decemberben karácsonyi vásárt tartanak, búcsút augusztus 20-án rendeznek.

Turista kategóriájú szállásokkal minden évszakban fogadják a vendégeket, de foglalhatók komfortos fizető vendégszobák is. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább