Sajtóközlemény
Jubileum: tizenötödik évébe lépett a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny. A "Virágos Magyarországért" verseny immár másfél évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amely évente közel kétmillió embert mozgósít a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. 2008-ban tizenötödik alkalommal hirdetik meg a versenyt a különböző minisztériumok, parlamenti bizottságok, önkormányzati szervek és civil társaságok.

Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára hangsúlyozta, hogy a verseny, amelyet a turisztikai szakma indított útjára, továbbra is számíthat annak sokoldalú támogatására, mivel a Virágos Magyarországért az elmúlt tizenöt évben igen jelentős szerepet játszott a vendégváró, kulturált országkép kialakításában.

Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatóságának elnöke megerősítette, hogy a Társaság és a Virágos Magyarországért Szervezőbizottsága 2008-ban is pályázatot hirdet a Rozmaring-díj elnyerésére, amelyet régiónként egy-egy étteremnek adományoznak. A Magyar Turizmus Zrt. 2008. évi "Vizek Éve" tematikus marketingkampányához kapcsolódóan javasolta, hogy az idei zsűrizés kiemelt szempontja legyen a településeken található természetes vizek – patakok, tavak – és turisztikai "vizes" létesítmények, strandok, fürdőhelyek környezete tisztaságának, kulturáltságának vizsgálata.

A versenyre való jelentkezés feltételei a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek a polgármester aláírásával ellátott jelentkezési lapon. A fődíj Magyarország képviselete a 2009. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe), amelyet két település, egy város és egy falu nyerhet el .- tájékoztatta a résztvevőket Kunczené Fellegi Katalin, a Virágos Magyarországért verseny fővédnöke, Magyarország képviselője az európai verseny szervező bizottságában. A 12 európai ország részvételével zajló Entente Florale Europe versenyben 2007-ben város kategóriában Eger arany, a falu kategóriában indult Noszvaj pedig bronz fokozatot ért el. 2008-ban az európai versenyben Gyula (város) és Tápiógyörgye (falu) képviselik Magyarországot.

A 2008. évi versenyre való jelentkezést és a települések zsűrizését is nagymértékben megkönnyíti a Virágos Magyarországért megújult honlapja.

A jelentkezés határideje: 2008. május 30.

A Sajtóközlemény eredeti szövege innen tölthető le!

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább