Ráckeve
Ráckeve a tornyok és a vizek városa, ahol érdemes kikötni
 
A Csepel-sziget déli részén Budapesttől 47 km-re található a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág, másik nevén, a Kis-Duna partján. A „Csepel sziget fővárosa"-ként is emlegetett Ráckeve a középkor legértékesebb műemlékeitől az újkori polgárosodás értékein át, napjaink kultúraszeretetét is mutatja. A vidék sokrétűségét, a táj változatosságán túl a nemzetiségek (szerb, sváb) és kultúrájuk együttélése adja. A természeti szépségek, a vizek közelsége, a város történelmi múltja és az utóbbi évek országos hírű rendezvényei alapján Ráckeve méltán a régió egyik legkiemelkedőbb településének számít, mindez egyre nagyobb vonzerővel bír a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó idelátogatóknak.
 
A magas színvonalú kulturális és idegenforgalmi rendezvényeinek, és a városi oktatási, közművelődési és közgyűjteményi intézményeiben folyó munkának köszönhetően Ráckeve elnyerte A Kultúra Magyar Városa 2010. címet, és a Legsportosabb település díját, továbbá a Magyar Zarándokút egyik állomásaként is számon tartják városunkat.
 
Ráckeve az elmúlt időszakban, amellett, hogy vigyáz több évszázados értékeire, hagyományaira és természeti kincseire, dinamikus fejlődésnek indult, a város fejlődési lehetőségei a természeti- és környezeti adottságaiban, a történelmi emlékeiben, épületeiben, az emberi erőforrásokban, az idegenforgalomban és a turizmusban rejlenek.
24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább