Rácalmás

Rácalmás város a Duna jobb partján, Budapesttől mintegy 61 kilométerre délre, Dunaújvárostól 4 kilométerre északra található a 6-os főút mellett.

A mai Rácalmás területe már az őskorban is lakott hely volt, melyet régészeti leletek is bizonyítanak. A korábbi Almás, Tikos és Szigetfa településeket a török kiűzése után, 1696-ban "egyesítik" Rácz Almás néven. A település a XVIII. század elejétől a Jankovich család birtoka. A '90-es évek elején egyre többen költöztek ki Dunaújvárosból a községbe, nem utolsó sorban a jó levegő, a kulturált környezet és a kiváló infrastruktúra miatt.

A rendszerváltás hatalmas fejlődést hozott a község életében. Az addig stagnáló település rohamléptekkel kezdett fejlődni, melynek köszönhetően a település 2009. július 1-én városi rangot kapott.

A település fejlődése, fejlesztése azóta is folyamatosan zajlik: a felújított Teleszki-kúria épületben kap helyet a könyvtár és a művelődési ház, a Jankovich-kúria felújítását követően korszerű rendezvény- és turisztikai központnak ad otthont, a Meszlényi-Exler kúria épületegyüttes mára az impozáns Városháza épülete. Emellett folyamatos az út- és kerékpárút hálózat fejlesztése, a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább