Rábapatona

Rábapatona Győrtől 17 km-re, DNY-ra található község, mely a Győr-Sopron 85-ös főútvonal mellett, a Rába-folyó bal partján helyezkedik el.

A Győr-Moson-Sopron megyei közel 2500 fős települést a helyi hagyomány szerint besenyők alapították. A besenyő eredettudat napjainkban is erősen él a köztudatban.

A településen kiépített a vezetékes víz, gáz, villany, szennyvízcsatorna, telefon, kábeltévé valamint az internet hálózat is.

Rábapatona számos természeti látnivalóval rendelkezik, csodálatos a Rába folyó vadregényes árterülete, és a Holt-Rába falun belül kanyargó zeg-zugos ágai.

A szinte érintetlen környezet rengeteg kikapcsolódási lehetőséget biztosít, mint például a vízi sportok, és a horgászat, vadászat.

Rábapatonán található Közép-Európában is párját ritkító agárversenypálya, melynek rendezvényei sok érdeklődőt vonzanak.

A község vezetősége igyekszik minél több fejlesztést megvalósítani, természetesen belevonva a lakosságot is. Mottónk is erre épül: „Egy községet, egy közösséget építünk…"

Rábapatona 2011-ben elnyerte a „Falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítménye elismeréséül" díjat, mellyel egyértelműen bizonyítható, hogy településünk dinamikusan fejlődik.

A népélet emlékeit a Néprajzi kiállítás mutatja be, mely 2012-13-ban LEADER forrásból kerül felújításra.

A 2011. augusztus 20. napján átadott Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér egész évben sok színes programmal, így kiállításokkal, különböző témájú előadásokkal, és sok más kulturális programmal várja látogatóit

A faluszépítő munkálatok a közösségnek is köszönhetőek, hiszen magas létszámmal vettek és vesznek részt faültetési-, szemétszedési- és parlagfű gyűjtési akcióban is.

Községünk vezető szerepet tölt be az Alsó Rábamenti Faluszövetségben, mely minden évben más-más rábaparti településen rendezi meg a Rába-napot, melynek fő célja a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti örökség megőrzése, gyarapítása.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább