Orfű

Orfű a Mecsek hegység északnyugati „hátánál", Pécstől 16 km-re elhelyezkedő üdülőfalu. A településen – az üdülőjellegből adódóan - mindig nagy gondot fordítunk a közterületek színvonalas művelésére, gondozására; hiszen Orfű legfőbb vonzereje az egységes természeti tájkép.

Orfűn sokaknak jelent kiegészítő keresetet az idegenforgalom, így mindenki igyekszik a saját ingatlanát és a hozzá csatlakozó közterületet színvonalasan kialakítani, rendben tartani.

A település számára rendkívül fontos a fenntartható gazdálkodás, ezért a közterületre ültetett növények kiválasztásakor is szem előtt tartjuk annak szempontrendszerét. Ennek érdekében folyamatos évelő ágyak találhatók a településközpontban (pl. kúpvirág, tulipán, margaréta, büdöske, harangvirág) kiegészítve egynyári növényekkel és sziklakerttel. A nem évelő növényeket a lakosság bocsátja az önkormányzat rendelkezésére. Palántákat, magokat biztosítanak a település számára, hogy azok Orfűt szépítsék.

A településen már hagyományosnak számít, hogy a középületeket az itt dolgozók virágosítják  társadalmi munkában. A növények kiválasztásakor és beültetéskor törekszünk a falusias kertforma kialakítására.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább