Olaszfa

Olaszfa a Vasi Hegyhát kisközsége, amely Vasvártól mintegy 10 km-re délkeletre található. Első okleveles említése 1244-ből való. Községünk az egykori Káptalanolaszka (Főszeg, Gyöpszeg, Alszeg, Csapás), Petőolaszka és Kozmafa településekből áll. Mai elnevezése 1942-től használatos.

Négyszáz lelkes zsákfalunkat a hegyháti dombok és a falut körülölelő akácos erdők veszik körül. Olaszfa egyetlen műemlék épülete a Szent György hálón álló, keletelt, római katolikus temploma, melynek építési ideje nem ismert, első okleveles említése 1258-ból való. A templomdomb lábánál az elmúlt évben Kneipp-vizesház, udvarán malomjátékként kialakított gyógynövénykert került kialakításra. A gyógynövényeket dísznövényként is  igyekszünk alkalmazni.  

Falunk arculatát az itt élők, az innen elszármazottak és az itt nyaralóházakkal rendelkező olaszok alakítják napjainkban. A táj szépsége, a természet közelsége tartja itt, vagy vonzza ide az embereket. Szerény anyagi lehetőségekkel, de közös összefogással a természeti értékek megőrzésére és a környezet szebbé, otthonosabbá tételére törekszünk.  

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább