Odaítélték a Rozmaring-díjakat
A Magyar Turizmus Zrt. február 10-én adta át a Rozmaring Díjakat azoknak az éttermeknek, amelyek mind a gasztronómiai kínálatukkal, mind pedig igényes környezetükkel kivívták a turisztikai szakemberek és a Virágos Magyarországért zsűrijének az elismerését.

A Díjat a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. közösen alapította 2006-ban. Az elismerést turisztikai régiónként minden évben egy étteremnek ítélik oda.

A Díjakat február 10-én Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át a „Több, mint legenda Kocsonyafesztivál a Miskolci Télben" rendezvény programjait bemutató sajtótájékoztató keretében. A Vezérigazgató kiemelte a Virágos Magyarországért verseny fontos szerepét a kulturált településkép kialakításában, a vendégbarát országkép megteremtésében, és jelentőségét a Kulturális Turizmus Évében. A verseny szervezői tovább léptek: a Rozmaring Díj megteremtésével azon vendéglátóhelyek tulajdonosainak munkáját kívánják díjazni, akik felismerték, hogy a szép növényekkel díszített, virágos, gondozott környezet a kiváló gasztronómiai kínálathoz kapcsolódva, fokozza az adott étterem vonzerejét, és egyben hozzájárul a turisztikai kínálat színvonalának emeléséhez is.

A 2008. évi Rozmaring–díjat az alábbi éttermek nyerték el:

  • Cserszegtomaj (Balaton Régió) - Napraforgó
  • Vác (Budapest-Közép-dunavidéki Régió) - Remete Pince és Étterem
  • Békés (Dél-alföldi Régió) - Kondorosi Csárda
  • Pécs (Dél-dunántúli Régió) - Bagolyvár
  • Hajdúszoboszló (Észak-alföldi Régió) - Tuba Tanya
  • Miskolc (Észak-magyarországi Régió) - Kortyolda Söröző
  • Etyek (Közép-dunántúli Régió) - Etyek Vendégfogadó
  • Zalaapáti (Nyugat-Magyarországi Régió) - Zöld Elefánt
  • Poroszló (Tisza-tó Régió) - Öreg Pákász
24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább