Nagycsécs

Nagycsécs település a Sajó folyó jobb partján helyezkedik el. A  35-ös főút mentén, Miskolchoz közel, a Bükk hegység lábánál. A közelben folyik a Tisza folyó.  Az M3-as autópálya, a 3-as, a 35-ös és a 37-es felől is jól megközelíthető, a település Borsod megyében, Miskolctól 30 km-re, Tiszaújvárostól 10 km-re helyezkedik el. A lakónépességen belül a cigány lakosság részaránya mintegy 30 %. Lélekszáma: 836 fő. Sajnos az itt élő is nehezen tudnak munkalehetőséget találni. Sajnos elmondhatjuk, hogy az árvíz miatti gátépítésnél sok ember munkájára volt szükség.

 

A település infrastrukturális szempontból kiépült. Közművesített ivóvíz- és szennyvízhálózattal rendelkezik.  A gyermekek Sajószögedre járnak iskolába,  helyi óvoda működik.  Az alaporvosi ellátás, védőnői szolgálat, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat biztosított. Posta, könyvtár található a községben. A Sportpálya lehetőséget ad a sportolni, mozogni vágyó lakosoknak. 

 

Kis településünkön átadásra került – pályázat útján -  a Közbiztonság Háza, mely helyet ad a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által Nagycsécs Község részére biztosított önálló Körzeti Megbízottnak, a Polgárőrségnek, valamint a Családsegítő szolgálatnak is.

 

Ezzel a beruházással elérhetővé vált  a település népességmegtartó képességének erősítése, a helyi társadalmi együttélés lehetőségének javítása, a település vonzerejének növelése és a kisebbségi lakosság integrációs folyamatának felgyorsítása. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább