Mórahalom

Mórahalom Szegedtől 20 kilométerre, elhelyezkedő település. A kisváros Csongrád megye egyik legfiatalabb települése és Móra Ferenc jelzőjével élve „Homokország" kincsestára. A sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően Mórahalmon ma már megtalálható mindaz, amivel egy dinamikusan városnak rendelkeznie kell: nagy gyógyhatású termálvíz, kényelmes szálláshelyek, csend, jó levegő, romlatlan természeti környezet.

A számos kikapcsolódási lehetőség közül elsőként a Szent Erzsébet Gyógyfürdőt ajánljuk figyelmükbe, ahol számos medence áll a vendégek rendelkezésére. Évente több mint négyszázezer látogató fordul meg, és tölt el néhány napot, vagy akár hetet Mórahalmon, hogy itt gyógyuljon, vagy csak pihenjen. Tavaly óta ezt a római Colosseum formáját idéző Colosseum Hotel**** superior Wellness és Konferencia Szálloda vendégeként szinte fejedelmi kényelemben is megtehetjük, a hotel ugyanis közvetlenül a fürdő mellett található.

Erdei Iskola Túranaptárba foglalva szakvezetéses túrák szervezését is elindította a kiépített, tájékoztató táblás és kiépítetlen értékes természeti területek megismerésére.

A Tuk-Tuk kisvonattal városnézés, Borházlátogatás, Lovardalátogatás, Bivaly rezervátum látogatás és még számos helyi nevezetesség megtekintésére van lehetőség.

A lakóövezeti parkok fái, cserjecsoportjai és szoliter cserjéi a lakosok komfortérzetét növelik, pormegkötő hatásúak. A város központba egynyári virágok, évelő dísznövények és zöldfelületeket teszik színesebbé, vonzóbbá a parkokat közterületeket.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább