Mórahalom

Mórahalom – „Homokország" kincsestára karnyújtásnyira Szegedtől

 

Mórahalom Szegedtől 20 kilométerre elhelyezkedő, dinamikusan fejlődő kisváros. Az idelátogató vendégeket nagy gyógyhatású termálvíz, kényelmes szálláshelyek, csend, jó levegő, romlatlan természeti környezet, folyamatosan bővülő gondozott, parkosított zöldfelület várja. Ízletes ételek és homoki borok, kulturális rendezvények és számos érdekes kirándulási program közül választhatnak.

A számos kikapcsolódási lehetőség közül néhányat kiemelve a Szent Erzsébet Gyógyfürdő, ahol nyáron összesen 21, télen pedig 16 medence áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő szomszédságában található a Colosseum Hotel**** superior Wellness és Konferencia Szálloda.

A mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola által rendezett túrákon résztvevőknek lehetőségük van a tömeges turizmus elől elzárt helyszínek és egyedi természeti értékek megismerésére.

A Tuk-Tuk kisvonattal városnézés, Borházlátogatás, Lovardalátogatás, Bivaly rezervátum látogatás és még számoly helyi nevezetesség megtekintésére van lehetőség.

A lakóövezeti parkok fái, cserjecsoportjai és szoliter cserjéi a lakosok komfortérzetét növelik, pormegkötő hatásúak. A város központba egynyári virágok, évelő dísznövények és zöldfelületeket teszik színesebbé, vonzóbbá a parkokat közterületeket. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább