Máriakálnok

Máriakálnok önálló község, Győr-Moson-Sopron megyében a Szigetközben található. Az osztrák és szlovák határtól egyaránt 14 km –re van. Lakosainak száma: 1886 fő.

Máriakálnok dinamikusan fejlődő település, vonzereje természeti és épített értékein túl az itt élő emberek vendégszeretetében rejlik. Az évek során a régi önkormányzati tulajdonban lévő épületek felújításra kerültek, a Kálnoki  Dunaág rehabilitációjával a Mosoni-Dunával körülölelve ismét szigetet alkot a Szigetközben. Közterületei gondozattak, ápoltak. Az Önkormányzat és a községben élők anyagiakkal és munkájukkal is sokat tesznek azért, hogy Máriakálnok parkjai, közterületei egységes, rendezett formában tegyék vonzóvá a községet. Az elmúlt években létrejött a Falumúzeum, a 3600 tőből álló Rózsakert, megépült a játszótér, a Szigetköz Múzeum. Aszfaltozott utcák, vezetékes víz, kiépített gázvezeték várja az ide letelepedni vágyókat.

A helyi civil szerveztek aktív munkájának köszönhetően színes rendezvények között válogathatnak az érdeklődők. Mosonmagyaróvár és Máriakálnok között megépült a kerékpárút, mely biztonságos közlekedést nyújt az iskolába, munkába járóknak épp úgy, mint a kerékpáros turizmus kedvelőinek.  A község lakosságának a száma évről évre nő. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább