Május 31-ig lehet jelentkezni a „Virágos Magyarország" versenybe
Meghosszabbított határidővel, május 31-ig várják az önkormányzatok jelentkezését a „Virágos Magyarország" környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. A jelentkezés az interneten keresztül lehetséges a Települések jelentkezése menüpont alatt.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt projektként kezeli a „Virágos Magyarország" versenyt, mely immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő megmérettetése, és talán ennél is több: mozgalom. Célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A virágos, kellemes környezet nem csak az adott település lakosainak életminőségét javítja, hanem az odalátogató turisták szempontjából is kiemelten fontos, hogy szép környezetben tölthessék el szabadságukat.

A versenyt a turisztikai szakma indította útjára, és két évtizede töretlen támogatója. Az idei – immár 20. alkalommal meghirdetett – megmérettetés szervevezéséhez az MT Zrt. továbbra is biztosítja a működési hátteret. A nemzeti turisztikai marketingszervezet célja, hogy a jövőben a marketing területén még hatékonyabban segítse a versenyt és regionális marketing igazgatóságai fokozottabb bevonásával konkrét promóciós együttműködést is biztosítson. A verseny a Magyar Turizmus Zrt. mellett minisztériumok, az Országgyűlés több bizottsága és számos civil szervezet összefogásában valósul meg. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor két település részére ajánlott fel díjat.

A verseny fődíja: Magyarország képviselete a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/.

Tavaly Százhalombatta és Lövő indult az európai versenyen, mindketten ezüst fokozatot elérve. Ebben az évben Hévíz és Csopak készül az európai megmérettetésre. A nemzetközi zsűri július elején keresi fel a két települést.

2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább