Május 31-ig lehet jelentkezni a „Virágos Magyarország" versenybe
Meghosszabbított határidővel, május 31-ig várják az önkormányzatok jelentkezését a „Virágos Magyarország" környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. A jelentkezés az interneten keresztül lehetséges a Települések jelentkezése menüpont alatt.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt projektként kezeli a „Virágos Magyarország" versenyt, mely immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő megmérettetése, és talán ennél is több: mozgalom. Célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A virágos, kellemes környezet nem csak az adott település lakosainak életminőségét javítja, hanem az odalátogató turisták szempontjából is kiemelten fontos, hogy szép környezetben tölthessék el szabadságukat.

A versenyt a turisztikai szakma indította útjára, és két évtizede töretlen támogatója. Az idei – immár 20. alkalommal meghirdetett – megmérettetés szervevezéséhez az MT Zrt. továbbra is biztosítja a működési hátteret. A nemzeti turisztikai marketingszervezet célja, hogy a jövőben a marketing területén még hatékonyabban segítse a versenyt és regionális marketing igazgatóságai fokozottabb bevonásával konkrét promóciós együttműködést is biztosítson. A verseny a Magyar Turizmus Zrt. mellett minisztériumok, az Országgyűlés több bizottsága és számos civil szervezet összefogásában valósul meg. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor két település részére ajánlott fel díjat.

A verseny fődíja: Magyarország képviselete a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/.

Tavaly Százhalombatta és Lövő indult az európai versenyen, mindketten ezüst fokozatot elérve. Ebben az évben Hévíz és Csopak készül az európai megmérettetésre. A nemzetközi zsűri július elején keresi fel a két települést.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább