Magyarország nemzetközi részvétele
Az Európai Virágos Városok és Falvak versenye (Entente Florale Europe) Európa legnagyobb múltra visszatekintő versenye. A kezdetek Franciaországba nyúlnak vissza, ahol az első virágosítási versenyt 1959-ben szervezték, csaknem fél évszázaddal ezelőtt.

 
Az Európai Virágos Városok és Falvak versenye (Entente Florale Europe) Európa legnagyobb múltra visszatekintő versenye. A kezdetek Franciaországba nyúlnak vissza, ahol az első virágosítási versenyt 1959-ben szervezték, csaknem fél évszázaddal ezelőtt. A verseny nagyon hamar olyan sikeres lett, hogy az angolok is úgy gondolták érdemes csatlakozniuk a francia kezdeményezéshez. A Royal Horticultural Society, a Királyi Virágtermesztő Társaság, hamarosan elkezdte virágba borítani az Egyesült Királyságot. 1975-ben azután elérkezett a pillanat, hogy a két ország a virágok jegyében versenyre hívja ki egymást. A verseny az Entente Florale Europe nevet kapta, az egykori Entente Cordiale emlékére. Ez a szövetség azonban erősebbnek és hosszabb életűnek bizonyult történelmi elődjénél. Ma már 9 ország vesz részt benne (Ausztria, Belgium, Csehország, Hollandia, Írország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovénia) és már túllépett az első évek pusztán a virágokra szorítkozó szempontjain. A tét a fenntartható fejlődés, a természetes táj megőrzése, a racionális vízgazdálkodás, a korszerű hulladékfeldolgozás, az épített és természeti örökség megőrzése, gyarapítása, de legfőképp olyan kulturált, virágokkal, zöld növényekkel díszített tiszta környezet megteremtése, amely a települést az eljövendő generációk számára is széppé és élhetővé teszi. Nincs ehhez hasonlóan sikeres, milliókat mozgósítani képes verseny vagy mozgalom Európában.
 
Magyarország a turisztikai szakma kezdeményezésére 1990-től a közép-kelet európai térségből elsőként csatlakozott az európai versenyhez és egyben a régió legsikeresebben szereplő országa. Az elmúlt több, mint két évtizedben a magyar települések kilenc arany (Balatonfüred, Siófok, Géderlak, Kaposvár, Lipót, Nagyatád, Eger, Gyula, Balatongyörök), huszonöt ezüst, tíz bronz és tíz Európa-díjat nyertek.  2017-ben Magyarországot város kategóriában Kaposvár, falu kategóriában Tihany képviseli az európai versenyben.
 
A jelmondat változatlan: "Virágokkal a közös Európáért!"
2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább