Liget

Pécstől 25 km-re Északi, Komlótól 10 km-re Északkeleti irányban, a Baranyai-hegyháton elterülő zsáktelepülés.

430-an élnek az erdőkkel körülölelt, völgyben fekvő településen, mely természeti adottságainak köszönhetően vadban, kirándulóhelyekben igen gazdag. A faluban sok a nyugdíjas, de évek óta egyre több gyermek születik és a fiatalok jellemzően a faluban maradnak. Az iskola megszűnt, azonban az óvoda, mely jelenleg 20 kisgyermeket foglalkoztat.

Az önkormányzat az elmúlt években több sikeres pályázaton nyert támogatási összegeket. A falu főterén kialakításra került a Közösségi Színtér, megújult a Faluház homlokzata, valamint idén még megújításra kerül a hivatal épülete is, amely helyi védelem alatt áll. Elindul a „Retroiskola"  program.

A római katolikus templom épülete 1841-ben készült el, a Szentháromság tiszteletére, mely a pécsi püspökség által idén felújításra, renoválásra került.

Településünkön a kulturális élet nagyon mozgalmas. A helyi civil szervezetek, így a Ligetért Egyesület, A Ligeti Polgárőr Egyesület, valamint a Fiatalok a Faluért Egyesület minden hónapban szerveznek programot a falubelieknek valamint a szomszédos településről érkezőknek.

Idén az önkormányzatnál foglalkoztatottak, több mint 500 tő virágot ültettek szét a településen, mely a sok gondozást megköszönve szépen fejlődnek.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább