Kunhegyes

Kunhegyes közel 8000 lakosú település, mely a Nagykunság Észak-keleti peremén fekszik. Közel a Tiszához, a Hortobágyhoz, és távol a nagyvárosok, forgalmas utak zajától. Megközelíthető a Budapest-Debrecen 4.sz. főút fegyverneki leágazásától a 34-es úton (16 km-.), valamint az M3 úton Füzesabony majd a 34-es főút Tiszafüred-Kunhegyes útvonalon. 

Kunhegyes több mint 700 éves történelmi múlttal rendelkezik és rengeteg kulturális örökséggel. Büszkék vagyunk az Alföld második legnagyobb kéttornyú református templomára, amelyet Hild József tervei nyomán építettek, a Kunkapitányházra, a szélmalomra, a műemlék jellegű nagyon szép városházánkra, melyet 1878-ban épített fel Karlik János eklektikus stílusban, a Katolikus templomra, a városban még ma is fennmaradó kunsági épületekre. A felújított termálfürdő kitűnő gyógyvizével és gyönyörű környezettel várja a piheni és gyógyulni vágyókat.

Európai Uniós pályázati támogatásnak köszönhetően Kunhegyes főtere az elmúlt években hihetetlen módon megszépült. A park középső részén rózsakert, kelti részén gyönyörű szökőkút, a nyugati részen elhelyezkedő Országzászló körül pedig Dísztér került kialakításra. A park, az egyedülálló környezetben kialakított új játszótérrel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az alföldi puszta szépsége, az időjárással dacoló műemléki épületek, köztéri szobrok kirándulást, a helyi és környező települések termál, és gyógyvizei pihenést és gyógyulást kínálnak vendégeinknek. A jó vadászmezők, ügyességet és kitartást igénylő kerékpáros túrák, valamint népművészeti alkotóhelyek várják az aktív pihenést kedvelőket,  miközben éhségüket csillapíthatják az ősi hagyományos módszerrel készített kun ételek bőségével.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább