Kunhegyes

Kunhegyes Város bemutatkozása

Kunhegyes közel 8000 lakosú település a Nagykunság Észak-keleti peremén fekszik. Közel a Tiszához, a Hortobágyhoz, és távol a nagyvárosok, forgalmas utak zajától. Megközelíthető a Budapest-Debrecen 4-es számú főút fegyverneki leágazásától a 34-es úton (16 km-), valamint az M3 úton Füzesabony majd a 34-es főút Tiszafüred-Kunhegyes útvonalon.  Földjeit hullámzó búzamezők, kukoricatáblák tarkítják. A napraforgó sárga színpompájú sokasága között emelkednek ki őseink elfelejtett üzenetét sugalló titokzatos kunhalmok. Az itt élő emberek nagyon vendégszeretők, igazi kunok, akikre mindig lehet számítani.
Kunhegyes több mint 700 éves történelmi múlttal rendelkezik és rengeteg kulturális örökséggel. Büszkék vagyunk az Alföld második legnagyobb kéttornyú református templomára, amelyet Hild József tervei nyomán építettek, a Kunkapitányházra, a szélmalomra, a műemlék jellegű nagyon szép városházánkra, melyet 1878-ban épített fel Karlik János eklektikus stílusban, a Katolikus templomra, a városban még ma is fennmaradó kunsági épületekre. A felújított termálfürdő kitűnő gyógyvizével és gyönyörű környezettel várja a piheni és gyógyulni vágyókat.

Európai Uniós pályázati támogatásoknak köszönhetően Kunhegyes főtere az elmúlt években hihetetlen módon megszépült. A park középső részén rózsakert, keleti részén gyönyörű szökőkút, a nyugati részen elhelyezkedő Országzászló körül pedig dísztér került kialakításra. A park, az egyedülálló környezetben kialakított új játszótérrel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az alföldi puszta szépsége, az időjárással dacoló műemléki épületek, köztéri szobrok kirándulást, a helyi és környező települések termál, és gyógyvizei pihenést és gyógyulást kínálnak vendégeinknek. A jó vadászmezők, ügyességet és kitartást igénylő kerékpáros túrák, valamint népművészeti alkotóhelyek várják az aktív pihenést kedvelőket,  miközben éhségüket csillapíthatják az ősi hagyományos módszerrel készített kun ételek bőségével.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább