Kökény

Kökény község Baranya megyében. Pécstől délre fekszik, erdők között a Malomvölgyi tó közelében. A lakosság száma 687 fő. Kökény turisztikai látványosságai közé tartozik a Malomvölgyi l-es horgásztó, amelyet községünk üzemeltet. A település műemlék jellegű katolikus kápolnáját 1767-ben Szent Kereszt tiszteletére építették, majd 1810-ben részben átalakították. Az új templomot 1989-ben adták át a rendeltetésének. A természeti adottságok miatt számos turista tölti itt szabadidejét.

 

Településünk célul tűzte ki a község arculatának szépítését. E cél megvalósítása érdekében kerül sor a közterületek rendezetté tételére, folyamatos gyom és parlagfű mentesítésre a közfoglalkoztatottak bevonásával. A lakók többsége az ingatlanuk előtti gyepet rendszeresen karban tartja, a füvet lenyírja. Az Önkormányzat a közterületek virágosítását és fásítását folyamatosan végzi, valamint a háztulajdonosok többsége az utcakerteket, előkerteket és az épület homlokzatát virágokkal díszítik, amely így szebbé teszi településünk összképét.

 

A hulladékgyűjtés folyamatosan folyik, az illegális hulladéklerakókat a Start Közmunka Program keretében számoljuk fel. valamint a Te Szedd akcióban a Kökényi Polgárőrséggel együttműködve veszünk rész.

Az utak, utcák esztétikai megjelenését nagy mértékben befolyásolja a az Önkormányzat és a lakosság által kiültetett virágok, fák, valamint a belvíz elvezető árkok folyamatos tisztítása.

 

Összefoglalásul megállapítható, hogy Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a település környezet, a közterületek esztétikus megjelenésére és tisztán tartására, virágosítására. Mindezen törekvésekben lakosságunk is partner, hiszen közös érdek a település arculatának megőrzése, illetve tovább szépítése.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább