Keszü

Keszü község Baranya megyében, a megyeszékhelytől 5-7 km-re délre-délnyugatra fekszik. Innen a város déli része, a Kertvárosnak ismert lakótelep személygépkocsival néhány perc alatt elérhető.

Településünk célul tűzte ki a község arculatának szépítését. E cél megvalósítása érdekében kerül sor a közterületek rendezetté tételére, folyamatos gyom – és parlagfű mentesítésre a közfoglalkoztatottak bevonásával. A lakók többsége az ingatlanuk előtti gyepet rendszeresen karban tartja, a füvet lenyírja.

Az Önkormányzat a közterületek virágosítását és fásítását folyamatosan végzi, valamint a háztulajdonosok többsége az utcakerteket, előkerteket és az épület homlokzatát virágokkal díszítik, amely így szebbé teszi településünk összképét. A község bevezető szakaszát egynyári virágágyásokkal díszítettük, a Templomkert bokrait, díszcserjéit rendszeresen gondozzuk, méltó környezetet nyújtva Szent Annáról elnevezett templomunknak.

A hulladékgyűjtés folyamatosan folyik, az illegális hulladéklerakókat a Start Közmunka Program keretében számoljuk fel. Folyamatosan gondoskodunk a keletkező hulladék elszállíttatásáról, ennek eredményekén a közterületeink tiszták. Szelektív hulladék gyűjtőhelyek létesítésével érvényesítjük a környezetvédelmi szempontokat, hetenként zöldhulladék járat szállítja el a háztartásokban keletkezett fűnyesedéket, egyéb komposztálható hulladékot.

Az utak, utcák esztétikai megjelenését nagy mértékben befolyásolja az Önkormányzat és a lakosság által kiültetett virágok, fák, a község belterületén húzódó támfal, valamint a belvíz elvezető árkok folyamatos tisztítása.

Összefoglalásul megállapítható, hogy Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a település környezet, a közterületek esztétikus megjelenésére és tisztán tartására, virágosítására. Mindezen törekvésekben lakosságunk is partner, hiszen közös érdek a település arculátanak megőrzése, illetve tovább szépítése.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább