Keszthely

Keszthely a „Balaton fővárosa"

Keszthely a Balaton nyugati medencéjének legnagyobb, több mint 767 éves múltra visszatekintő települése, a Balaton fővárosa. Neve a latin „Castellum" szóból származik. A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partján fellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, kulturális és gazdasági központ.

Napjainkban az ország legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya a Festetics-kastély, mely a város jelképévé vált. A barokk épületet különleges park öleli körbe, benne évszázados fákkal, színpompás virágokkal és korhű szökőkutakkal.

A település ma 21 000 állandó lakosával a Balaton történelmi múltú, kultúrában kiemelkedően gazdag városa. Az elmúlt években megújult – újra régi pompájában tündöklő Fő teret a városháza, a gimnázium, a Balaton Színház, a plébániatemplom és a Szent Háromság szobor határolják, melyek jól mutatják a város kitüntetett szerepét a Balaton partján. A város számos múzeummal, templommal, színpompás parkokkal és persze kiváló strandokkal várja az idelátogatókat.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább