Józsefváros

Budapest VIII. kerülete a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete. Nevét II. József után kapta, 1777-ben. A Belváros után Józsefváros Pest legrégibb városrésze.

Józsefváros ma reneszánszát éli. Sorra szépülnek meg épületei, utcái, terei és újulnak meg zöldfelületei. Józsefvárosban összesen 17 tér található, csaknem 200 ezer négyzetméteren. Ez a szám egy belvárosi kerület esetében már önmagában is irigylésre méltó, azonban itt, Józsefvárosban a zöldfelületek száma is igen magas: körülbelül 100 ezer négyzetméter. A terek közül majdnem mind megújul; van ahol már véget ért, van ahol még csak most kezdődik vagy kezdődött el a munka. Józsefvárosban található például az Orczy kert, ahol legutóbb a Ludovika beruházás fejeződött be csaknem 25 milliárd forintból. Itt nemcsak az egyetem épülete, hanem a több mint 200 éves Orczy park is megújult.

A kerület jelenlegi vezetése azonban nemcsak a közterületekre, hanem az ott található növényekre is kiemelt figyelmet fordít. Különösen fontos ez, hiszen Józsefvárosban majdnem 7000 fa található.

Azok, akik eljönnek Józsefvárosba nemcsak egy dinamikusan fejlődő kerületbe érkeznek, hanem megtapasztalhatják, hogy milyen egy olyan kerület, ahol nemcsak az ott élőkkel és az oda látogatókkal, hanem a zöldfelületekkel is törődnek.Megtapasztalhatják, hogy milyen egy igazi zöldülő, színes, újjáépülő városrész.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább