Iszkaszentgyörgy

Iszkaszentgyörgy 2042 fős település, a legutóbbi, 2013. évi versenykiíráson az Emberi Erőforrások Minisztérium Oktatáspolitikáért Felelős Államtitkárság közoktatási díját nyerte el a település Vackor óvodája.

Különleges atmoszféráját természeti és épített környezete adja.A település a Bakony legészakkeletibb lankáin fekszik, így gyönyörű panoráma van a szomszédos Székesfehérvárra és a móri-árok túloldalán lévő Vértes hegységre.

A településre rányomja bélyegét, hogy egy grófi uradalom központja volt: a kiemelt műemlék grófi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély, valamint a francia kert és angol park kedvelt kirándulóhelye az ide látogató turistáknak, akik szívesen bolyonganak az Árpád-kori faluzegzugos utcáiban, felfedezve az intézői lakás, a paraszt porták, a műemlék római-katolikus és református templomok, grófi kripta, uradalmi épületek valamint a gyönyörű bakonyi táj szépségeit.

A település lakossága a megyeszékhely szomszédságának köszönhetően dinamikusan nő, így átüt a településen, hogy egy vidám, fiatalos falu. Magyarország első hivatalosan is happy faluja. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább