Huszadik alkalommal hirdetik meg a Virágos Magyarország versenyt
Március 25-én a Danubius Hotel Astoriában került megrendezésre a 2013-as Virágos Magyarország környezetszépítő verseny sajtótájékoztatója. Az eseményen részt vettek a projektet koordináló Magyar Turizmus Zrt. képviselői, a Virágos Magyarország Szervező Bizottsága, a valamint a 2012-es nyertes települések, Hévíz és Csopak polgármesterei.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója beszédében hangsúlyozta: a nemzeti turisztikai marketingszervezet kiemelt projektként kezeli a „Virágos Magyarország" mozgalmat. Kiermelte továbbá: a Magyar Turizmus Zrt. a marketing területén még hatékonyabban kívánja segíteni a versenyt, konkrét promóciós együttműködést is biztosítva regionális marketing igazgatóságai bevonásával.

Papp Gábor, a 2012-ben legvirágosabb városnak választott Hévíz polgármestere elmondta: Hévíz már az elmúlt évi eredményhirdetést követően megkezdte az európai versenyre történő felkészülést, amely az önkormányzat, a városüzemeltetés, az intézmények, az itt élő polgárok, valamint az itt működő civil szervezetek hatékony együttműködését is megköveteli. Ambrus Tibor, a 2012-es verseny falu kategóriában nyertes Csopak polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy a község vezetése és a nagyszámú civil szervezet egyaránt elkötelezett a környezettudatosság mellett. A két települést a Entente Florale Europe nemzetközi zsűrije 2013. júliusában keresi fel, az eredményhirdetésre szeptemberben a belgiumi Nieuwpoortban kerül sor.

Az idén huszadik alkalommal meghirdetett versenyre - csakúgy, mint a korábbi években - önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom megújult honlapján, a www.viragosmagyarorszag.hu címen. A verseny rangját mutatja, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ebben az évben is két települést, egy várost és egy falut részesít elismerésében. A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/. A jelentkezési határidő (meghosszabítva): 2013. május 31.

A Virágos Magyarország verseny immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva annak szervezeti és finanszírozási kereteit. Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. A Virágos Magyarország versenynek minden évben vannak kiemelt témái, melyek 2013-ban a helyi természeti értékek, tájérték, kiemelten a növény és állatvilág megőrzése.

Még több kép a sajtótájékoztatóról

2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább