Huszadik alkalommal hirdetik meg a Virágos Magyarország versenyt
Március 25-én a Danubius Hotel Astoriában került megrendezésre a 2013-as Virágos Magyarország környezetszépítő verseny sajtótájékoztatója. Az eseményen részt vettek a projektet koordináló Magyar Turizmus Zrt. képviselői, a Virágos Magyarország Szervező Bizottsága, a valamint a 2012-es nyertes települések, Hévíz és Csopak polgármesterei.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója beszédében hangsúlyozta: a nemzeti turisztikai marketingszervezet kiemelt projektként kezeli a „Virágos Magyarország" mozgalmat. Kiermelte továbbá: a Magyar Turizmus Zrt. a marketing területén még hatékonyabban kívánja segíteni a versenyt, konkrét promóciós együttműködést is biztosítva regionális marketing igazgatóságai bevonásával.

Papp Gábor, a 2012-ben legvirágosabb városnak választott Hévíz polgármestere elmondta: Hévíz már az elmúlt évi eredményhirdetést követően megkezdte az európai versenyre történő felkészülést, amely az önkormányzat, a városüzemeltetés, az intézmények, az itt élő polgárok, valamint az itt működő civil szervezetek hatékony együttműködését is megköveteli. Ambrus Tibor, a 2012-es verseny falu kategóriában nyertes Csopak polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy a község vezetése és a nagyszámú civil szervezet egyaránt elkötelezett a környezettudatosság mellett. A két települést a Entente Florale Europe nemzetközi zsűrije 2013. júliusában keresi fel, az eredményhirdetésre szeptemberben a belgiumi Nieuwpoortban kerül sor.

Az idén huszadik alkalommal meghirdetett versenyre - csakúgy, mint a korábbi években - önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom megújult honlapján, a www.viragosmagyarorszag.hu címen. A verseny rangját mutatja, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ebben az évben is két települést, egy várost és egy falut részesít elismerésében. A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/. A jelentkezési határidő (meghosszabítva): 2013. május 31.

A Virágos Magyarország verseny immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva annak szervezeti és finanszírozási kereteit. Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. A Virágos Magyarország versenynek minden évben vannak kiemelt témái, melyek 2013-ban a helyi természeti értékek, tájérték, kiemelten a növény és állatvilág megőrzése.

Még több kép a sajtótájékoztatóról

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább