Hódmezővásárhely

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város bemutatkozása

 

 

Természeti örökségünk és a környezeti értékek megőrzése az élővilág, az emberi egészség és életminőség szempontjából alapfeltétel. Hódmezővásárhely és környékének gazdag természeti értékei semmivel sem maradnak el Magyarország más, ismertebb területeitől. Az egykori végtelen határú mezőváros ma is nevezetes tiszai vidékeiről, pusztáiról és parkosított, virágokkal beültetett köztereiről.

A város vezetésének állandó célja a folyamatos fejlesztés, ugyanakkor igyekszik megőrizni a helyi értékeket is, hogy Hódmezővásárhely egyedi vonzereje megmaradjon. Az élhető környezet tudatában a teljes belváros megújult, új utcakép formálódott több őshonos növény ültetésével.

Mindezek mellett városunk Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és a környezettudatos szemlélet terjesztésére is. Az élő és élettelen környezet természetközeli állapotának megőrzése, a természeti értékek megóvása, fennmaradásának biztosítása, a bioszféra sokszínűségének megtartása a város vezetésének és polgárainak alapvető célkitűzése. A törekvések sikerességét mutatja, hogy a CSR Hungary Élhető városok magyarországi rangsorában az ökoindex mutató első helyezettje lett Hódmezővásárhely 2012-ben.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább