Hévíz

 

Zala megye ötezer lelket számláló városát egyedülálló tőzegmedrű gyógy-tava tett világszerte ismertté.

A Hévízi-tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, melynek vize több száz méter mélyről érkező ásványi anyagokban gazdag.

Elsősorban a mozgásszervi megbetegedések, ezen belül a reumatológiai, ortopédiai, mozgásszervi műtéteket és baleseteket követő utókezeléseknél alkalmazható, de nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegségek kiegészítő gyógykezelésére is alkalmas.

A természetes gyógy tényezők napjainkban kiegészülnek az elektro-, a mechano- és balneoterápia egyéb eszköztárával. A gyógyvíz ivókúraként is alkalmazható.

A nemzeti kincsként számon tartott hévízi gyógy-tavat a „Reumások Mekkájaként" is emlegetik.

A gyógyászatra épült fel a város turizmusa is, mely azonban az elmúlt időszakban egészségturisztikai és kulturális irányban is jelentősen fejlődött.

Mind több turista érkezik Európából Hévízre kifejezetten az aktív kikapcsolódás céljával, így az önkormányzat feladata az egészségturizmus lehetőségeinek szélesítése.

A város megközelíthetősége az autópálya és az állandó buszjáratok mellett az önkormányzat által működtetett Hévíz-Balaton Airport lehetőségeivel bővült.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább