Hajdúnánás

Hajdúnánás egy alföldi kis város, mely a hajdúvárosok egyikeként 1606. 12. 12-én kapott városi jogot, és 1992 óta tagja a Hajdúvárosok Szövetségének.

A város középpontjában található a Városháza, előtte gondozott park, körülötte szobrok,  templomok állnak. Az ide látogatók megnézhetik az I-II. világháborús emlékművet, sarokbástyát, a magas színvonalú építészeti értékeket képviselő Tájházat és a Művészeti Alkotóházat . Turisztikai szempontból a város büszkesége a Városi Fürdő. Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Debrecen mellett Hajdú-Bihar megye harmadik fürdővárosa. A strand 1962. július 15-én nyitott meg, egyre növekvő forgalmát az 1019 m mélyről feltörő 67 C-os gyógyvíznek köszönheti. A víz összetétele hasonló a hajdúszoboszlói gyógyvízhez. Hajdúnánás termálvizét 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé. Összetételének köszönhetően ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. Termál szálló, kemping, csónakázó tó, teniszpálya ad lehetőséget a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeknek. Ma már új turisztikai látványosságként várja vendégeit a Kenderesker, amely egy élő pásztormúzeum.

A hagyományos háztáji gazdálkodást, pásztorkodást szemlélteti a tájegységekre jellemző  mezőgazdasági növények, dísznövények termesztésével, valamint állatok tenyésztésével. Hajdúnánáson kitűnően működik a mezőgazdasági közfoglalkoztatás.

A település összefogással éri el a helyi termékek, alapanyagok előállítását, értékesítését. A közfoglalkoztatási  program keretébe valósítjuk meg a település rendezettségét, tisztaságát és gyommentességét. Látható, hogy városunk nyitott a turizmus felé. Nagy hangsúlyt fektet a közterültek, zöldfelületek fenntartására. A virágosítás mellett a környezetvédelem, környezettudatos oktatás, természeti és épített örökség megőrzése, tájvédelem elsődleges szempont a város életében.

Kérem látogassanak el Hajdúnánásra, tekintsék meg  településünk történelmi látnivalóit, környezeti szépségeit, és legyenek részesei a nyári programjainknak.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább