Hajdúböszörmény

Hajdúböszörmény jellegzetes alföldi település, mely kettős világörökség peremén a Hortobágy és Tokaj-hegyalja között helyezkedik el.

A hely idegenforgalmát meghatározó értéke a Bocskai Gyógyvíz, mely lehetővé tette, hogy a város zöldövezetében egy komplex gyógy és üdülőközpont jöhessen létre. Városunk hosszú időre visszanyúló mezővárosi múlttal rendelkezik, így az egyéb turisztikai értékek is a népi hagyományokhoz, a város előző századokban betöltött Hajdúkerületi székhelyi rangjához köthetők.

Hajdúböszörmény 32 ezer fős lakosságszámával a régió negyedik legnépesebb városa, míg közel 37 ezer hektáros közigazgatási területével az ország 4. legnagyobb települése. A város mind fejlett mezőgazdasági, mind ipari hagyományokkal rendelkezik. A település az Észak-Alföldi Régió centrumának, Debrecennek az agglomerációjában helyezkedik el, valamint a Hajdúböszörményi járás központi városa is. A városhoz három külterületi településrész tartozik: Bodaszőlő, Hajdúvid és Pród.

Hajdúböszörményben mind az önkormányzat, mind pedig a lakosság nagy hangsúlyt fektet a város gondozottságára, tisztaságára, zöldterületeinek karbantartására, fejlesztésére, melyre jó példa a város megújult főtere is.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább