Gyermely

Gyermely és környéke a fellelt régészeti leletek tanúsága szerint már az ősidők óta lakott hely. A Nemzeti Múzeumban őrzik az itt talált késő bronzkori és római kori tárgyi emlékeket. A gyermelyi lakosság megélhetését évszázadokon keresztül nyáron a mezőgazdaság, télen az erdő jelentette. Több piacközpont közötti kedvező elhelyezkedését előnyösen használták ki, kereskedtek.

A község a Vértes, Gerecse és a Dunazug-hegység találkozásánál, a Bajnai-Zsámbéki-medence egyik völgyében, csodálatos természeti környezetben, dombok között megbúvó falu. A faluhoz tartozik a közelben fekvő Gyarmatpuszta, Szeszgyármajor és Jancsármajor is. A térségben található halastavak kedveltek a horgászok körében.

Szép fekvése, jó adottságai hatással vannak a lakosságra és az idelátogatókra. Nagy a község népességmegtartó ereje, egyre többen választják lakóhelyül: a helyi fiatalok itt alapítanak családot, illetve évről évre többen települnek be. Ősi település dolgos, szorgos emberekkel, akik az elődök által kitaposott ösvényen járnak, tanulva tőlük kitartást, szorgalmat, közösségépítést. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább