Gyenesdiás

A nagyközség a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése, turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. Gyenesdiást északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

A településen a 2 családbarát strand (a Diási Játékstrandot 2010-ben és 2011-ben is a régió legjobb strandjának választották a balatontipp.hu online közönség szavazásán) mellett számos egyéb sportolási, kikapcsolódási lehetőség áll a helyi lakosok és az ideérkezők rendelkezésére.

A strandolás, fürdés mellett lehet a településen túrázni, kerékpározni, nordic walkingozni, bowlingozni, korongozni, kecskét etetni. Egy egyedülálló antikkályha gyűjtemény is található Gyenesdiáson, a Lőtéren pedig ki lehet próbálni az agyaggalamb lövészetet. A Pásztorházban Avar Történeti Kiállítás és Kézműveskuckó várja a vendégeket, a helyi Kovácsműhelyben pedig a régi kézműves mesterségről tudhatnak meg többet. Az 1644-ből származó, felújított Darnay pincénél szőlészeti-borászati kiállítás lett kialakítva és borkóstolón vehetnek részt az érdeklődők. 2010-ben nyitott a Kalandpark, mellette egy kis Madárpark működik.

Az I. Balatoni hal és termelői piacon szezonálisan, rendhagyó módon szombat délutáni nyitvatartással várják az árusok a vásárlókat és érdeklődőket portékáikkal, mint pl. mangalica húskészítményekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel, bor, kürtős kalács, langalló, házi lekvárok és szörpök, termelői méz stb.

A település kedvező fekvésével, remek klímájával, két balatoni strandjával, változatos turisztikai vonzerőivel, és vendégszeretetével ideális célpont mindenkinek, aki színvonalas és árban is kedvező nyaralási lehetőséget keres.

További információk: www.gyenesdias.info.hu vagy +36/83/511-790

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább