Ferencváros

Olimpiai, világ- és Európa bajnokokat nevelő sportegyesület, több mint 100 éves múltra visszatekintő és új kulturális intézmények, világhírű Vásárcsarnok, számos elismeréssel kitüntetett épületek, épülő stadion, több milliárd forintos városrehabilitációs program, növekvő zöld felületek – Ferencvárosban mindez megtalálható.

Az elmúlt negyedszázadban épületek lebontásával szabaddá vált területeken parkok létesültek. Az építkezések, épület-felújítások során a tömbbelsőkben folyamatosan születnek nagyméretű lakókertek, ezek révén valóságos kertváros jött létre a belvárosban. A Zöld Udvar pályázat keretén belül betonudvarok válnak zölddé füvesítés, virágágyások kialakítása révén. Környezetvédelemi stratégiánk szerves részeként még 2008-ban elsőként szerveztük meg Budapesten a házankénti szelektív hulladékgyűjtést.

A József Attila-lakótelep a Főváros egyik legrégebbi és legzöldebb lakótelepe. Itt a Virágos Magyarország akció 1999 nyarán kezdődött el. A lakások nem teszik lehetővé több generáció együttélését, így a fiatal pároknak és az időseknek nyújt kellemes, parkos-ligetes, mégis város közeli lakóhelyet. Az lakóközösségek számára meghirdetett Egynyári virágpalánta pályázaton idén is több mint 11 ezer egynyári virág díszíti a lakótelepet.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább