Felsőrajk

Felsőrajk Zala megyei kistelepülés a Principális-csatorna völgyében, Nagykanizsától északra található. Lakóinak száma 766 fő.

1995-ben faluszépítő akcióba kezdett az önkormányzat és a településen lévő civil szervezetek. 1998-ban készült el és avatták fel a Művelődési Ház parkjában található 1948-49-es szabadságharcban részt vett felsőrajkiak tiszteletére állított vörös márvány emlékművet. A felújított Rajki Zsigmond Művelődési Ház folyamatos programoknak ad helyet.

Történelmi múltból merítve, 1998-ban a Rajki Várról fennmaradt írásos emlékek alapján Vigh László helyi polgármester irányítása mellett nekilátott a település a vár másának elkészítéséhez. 2001. évre a Rajki Vár már két különálló, mégis összetartozó építménnyel, egy 300 fő befogadására alkalmas pihenőrésszel, fedett előadótérrel gazdagodott, melynek felújítását 2011. évben végezték el.  Az építmények, mint idegenforgalmi, turisztikai vonzerők működnek, lehetőséget adva rendezvények, találkozók lebonyolítására.

A falu rendszeresen részt vett a „Virágos Magyarországért" versenyben, ahol Belügyminisztériumi elismerő oklevelet, kertépítészeti nívódíjat, emlékplakettet, szponzori díjat, pénzjutalmat és Belügyminisztériumi díjat kapott.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább