Feked

 

Feked község Baranya megye keleti részén helyezkedik el. Rendezett település benyomását kelti zöldterületével, virágos kertjeivel, portáival, kellemes közérzetet biztosít lakóinak és az idelátogatóknak egyaránt.

2013-ban több mint kétszázan lakják –magyarok, németajkú svábok élnek itt harmonikusan, egyetértésben. Az itt élők eddig is sokat fordítottak és fordítanak arra, hogy szép környezetet alakítva, virágokkal és zöldterületek kialakításával és gondozásával is kellemessé tegyék mindennapjaikat lakóhelyükön. Az önkormányzat és az innen elszármazottakból alakult Feked Szülőföld Baráti Kör is sokat fáradozik annak érdekében, hogy ez így legyen.

A községben évente megszervezésre kerül az „Egy nap Fekedért" elnevezésű munka, melynek célja a falu szépítése.

Az önkormányzat kezelésében igen sok zöld terület van, melynek rendben tartása, megfelelő gyakoriságú kaszálása nem kis feladat. Mindezt a hivatal saját dolgozói végzik.

Ugyanakkor a házak előtti területeket a lakók gondozzák, akiknek többsége nagy gondot fordít saját portájának csinosítására, virágos kertjeire, az ablakba helyezett virágládákra.

Mindezeknek köszönhetően a közterületek gondozottak, az utcaképek esztétikusak, a házak karbantartottak. Ugyanez jellemző a közterületekre is.

Összegezve a cél, hogy Feked legyen- még tisztább, még virágosabb, még kellemesebb és vonzóbb település.